2014/11/25

Unikea

Minulla oli hiljan ilo tavata nuori ja lahjakas puuseppä, joka tietää tasan tarkkaan millainen sänky takaa hyvät yöunet. Unikean perustaja Tuukka Virkkilä tekee mittatilauksesta kauniita ja kestäviä sänkyjä, juuri sopivia meidän suomalaisten koteihin. Makuuhuoneemme ovat perinteisesti melko pieniä ja säilytystilaa on niukasti, joten Unikea tarjoaa hyvien yöunien lisäksi nerokkaita ratkaisuja myös säilytysongelmiin. Amerikkalaisesta kapteeninsängystä inspiroituneena Tuukka suunnittelee ja valmistaa sänkyjä, joiden alusta kätkee sisäänsä runsaasti säilytystilaa. Asiakaspalautteen mukaan sänkyjen säilytyslaatikot soveltuvat erinomaisesti niin vuodevaatteiden, LP-levyjen kuin kirjojenkin säilytykseen. 


Yrityksen nimi juontaa juurensa uniikki-sanasta, ja uniikkeja tuotteita Tuukka tekeekin. Erityisesti itseäni ihastuttaa Unikean konseptissa se, että kaikessa toiminnassa korostuu ekologisuus, aidot materiaalit ja suomalaisen työn edistäminen. Puutavaran Tuukka pyrkii saamaan aina mahdollisimman läheltä ja välillä hän kaataa puutkin omin käsin. Materiaaleja ei myöskään tuhlata, vaan ylijääneistä materiaaleista Tuukka valmistaa mm. kauniita seinähyllykköjä ja lokerikkoja, joiden taidokkaita sinkkaliitoksia voi vain ihailla. Suloinen KuusioKolo on saanut muotonsa nyt niin trendikkäästä hexagonista, mutta erikoiseksi hyllykön tekee irrallinen hyllylevy, jota voi käyttää nerokkaasti myös sivuittain. Kolosta puolestaan voi rakentaa lähes millaisen hyllykön tahansa, ja toki yksittäiset lokerikot toimivat mainiosti vaikkapa yöpöytinä.

Kapteeninsänky.


Cottage.


Kolo.
Kolo & KuusioKolo.

Mikäli siis haaveilet uudesta sängystä ja hyvistä yöunista, kannattaa tutustua Unikeaan ja Tuukkaan ennen kuin lähdet sänkykaupoille. Sijoittamalla aitoon puusänkyyn saat kauniin ja uniikin tuotteen, joka kestää taatusti massatuotantona valmistettua runkopatjasänkyä paljon, paljon kauemmin.

Unikean löydät täältä ja voit seurata Unikeaa myös Instassa, jonne uudet tuotteet ja jutut päivittyvät nopsaan.

/Kuvat Unikea.

No comments:

Post a Comment

Ilahdun kommentistasi!