2016/06/06

Puusepän verstaalla


Työssäni eräs parhaita puolia on se, että pääsen usein tapaamaan inspiroivia ja taitavia luovan alan ammattilaisia. Kevään korvalla vierailin hienopuuseppä John Cozensin verstaalla Nokialla. Idyllisessä maalaismaisemassa John loihtii puusta mitä kauneimpia kalusteita ja pienesineitä.Laadukkaiden, kestävien ja yksilöllisten kalusteiden suunnittelu on Johnin työn kantava voima. Erityisen tärkeää hänelle on valmistaa tuotteita, jotka kestävät oikeasti isältä pojalle. Tuotteissa korostuu taidokas pintakäsittely sekä kauniit liitokset, ja keskustelumme aikana kävi tuon tuostakin ilmi, miten valtavan tärkeitä nämä asiat ovat Johnille. Ammattiylpeys ja osaaminen huokuivat oikeutetusti joka sanasta. Myös tarinat tuotteiden takana ovat valtavan kiehtovia: esimerkiksi sellon piikille suunniteltu uniikki puinen rasia syntyi soittajan tarpeesta löytää tuote, jonka avulla voisi suojata lattiaa, mutta joka ei vaikuttaisi siihen mille soitto kuulostaa. Tarkan tuotekehittelyn lopputuloksena valmistui kaunis ja uniikki tuote muusikolle. Samoin on syntynyt myös muun muassa kaunis plektrarasia, joka käy vallan mainiosti myös korurasiaksi ja vaikkapa kätkemään sormuksen rakkaimmalle.

Verstaalla valmistuu niin pöydät kuin pienemmät kaapit ja pienesineet, luonnollisesti mittojen mukaan. Piirtämisen sijaan John tekee useimmiten suunnittelemasta tuotteestaan pienoismallin, jonka avulla on helppo havainnollistaa asiakkaalle lopputulos. Tarkennukseksi vielä selvennän, että kaikki kommunikointi käydään sujuvalla suomenkielellä. :)


--
What I really like about my job is that I often get to meet skilled professionals. A while ago I visited carpenter John Cozens who designs and makes beautiful furniture at his work shop in Nokia. John takes pride in making unique pieces that are sure to last from one generation to the next. Thanks again John!


- Liisa

Kuvat / Pictures: Hienostopuuseppä.

No comments:

Post a Comment

Ilahdun kommentistasi!