Kevyet avohyllyt ja 50-lukua henkivät säilytysratkaisut ovat yhä nousussa sisustuksessa. Tässä omat kotimaiset suosikkini:
1. LINK, TAPIO ANTTILA DESIGN
Tapio Anttilan suunnittelema Link-hyllyjärjestelmä on kuin 60-luvun tiikkikirjahyllyjen raikas ja moderni pikkuserkku. Hyllyjärjestelmä on monipuolisesti muunneltavissa, kannakkeet ovat todella kauniit viimeistä yksityiskohtaa myöten ja alaosan kevyet liukuovet kruunaavat kokonaisuuden. Olen aina rakastunut liukuovia, joten lähes väistämättä myös rakastan kalusteita, joista sellaiset löytyy. Ja tämä tuote toimii takuulla tilassa kuin tilassa: keittiössä, olohuoneessa, työhuoneessa, lastenkamarissa ja jopa eteisessä. Ihana!
2. WALLSELF BY HARRI KOSKINEN
Harri Koskisen WallSelf-hyllyjärjestelmä esiteltiin Habitarressa tänä syksynä, ja en voinut muuta kuin ihailla suunnittelijan toteuttamaa kannakkeen kiinnitysmekanismia. Todellista taidetta, eikös vain! Hauskana ideana tässä tuotteessa on se, että se toimitetaan käsittelemättömänä ja asiakas voi sitten itse käsitellä sen mieleisekseen ja sisustukseen sopivaksi.
3. LUNDIA CLASSIC
Kun lähden miettimään asiakkailleni uusia säilytysratkaisuja, voittajaksi nousee usein Lundia, sillä Lundian tuotteiden muuntuvuus ja korkea laatu mahdollistavat toimivien ja kauniiden ratkaisujen suunnittelun lähes tilaan kuin tilaan. Olen rakastanut Lundian kalusteita koko ikäni ja ihailen valtavasti yrityksen vakaumusta pitää tuotanto Suomessa. Ja joka vuosi saamme myös ihailla Lundian suunnittelijoiden uusia innovaatioita ja keksintöjä. Classic-hyllykkö muuntuu ja kasvaa tarpeen mukaan ja värillisten ovien ja vetolaatikoiden kanssa sen ilme muuttuu silmänräpäyksessä. Olethan jo muuten huomannut, että Classicin ovet voi tilata nyt haluamallasi värillä. Jos et ole vielä tutustunut Lundian uusiin värillisiin oviin, poikkea ihmeessä myymälässä ihastelemassa malleja. Minä olen viime aikoina tykästynyt kovasti siniseen, joten melko luontevasti tummansininen ovi (sävynä Tikkurilan Denim) oli oma suosikkini. Ja uskokaa pois, että tummasininen näyttää huikean upealle esimerkiksi kuultomaalatun Classicin kanssa. Ah!
Eipäs mulla nyt muuta. Iloista tiistaita!
--
Mini version in English: 50s style modular wall shelves & units are still pretty popular among us designers and those interested in home decorating. Here are my favourite wall shelves by Tapio Anttila, Harri Koskinen and Lundia.
Have a lovely Tuesday!
- Liisa
Have a lovely Tuesday!
- Liisa
Tykkään tosi paljon tuosta Harri Koskisen suunnittelemasta hyllystä, mutta hieman kyseenalaistaisin sitä, miten kätevää asiakkaan on itse käsitellä vanerihyllyt... Ainakaan omat kokemukset vanerin vahaamisesta ei menny ihan niin kuin Strömsössä, eikä vaneria samalla tavalla pysty hiomaan kuin esim. Lundian liimapuusta valmistettuja hyllylevyjä.
ReplyDeleteMutta muotoilultaan on ihan huikea!
Vaneripinnan käsittely on tosiaan hieman erilaista... Itse olen käsitellyt vaneria melko paljon (maalaten sekä mm. Osmolla vahaten) ja erityisen tärkeänä seikkana pidän välihiontoja, jotta lopputulos on onnistunut. Vaneripinnan käsittely vahalla tai maalilla on kiehtovaa juurikin siksi, että pinnasta tulee upeasti esille pinnan kauniit kuviot. :)
DeleteOsaisitko neuvoa mua vanerin hiomisessa? Mä nimittäin pilasin Osmon vahalla yhden vanerin aika tehokkaasti. Kuusi-sävyllä vanerista tuli lähes valkoinen eli vanerimaisuus katosi... :(
DeleteVoi harmi, Kuusi-sävyn ei pitäisi edes olla hirveän valkoinen, mutta toki useamman kerroksen jälkeen väri voimistuu. Itse olen vaneria käsitellessäni oppinut sen (kantapään kautta tietenkin :)), että ennen käsittelyä pinta pitää kevyesti hioa. Myös käsittelyiden välissä olen tehnyt välihionnat. Ilman hiontaa käsitellystä pinnasta tulee liian "kova" ja karhea ja vaha tai muu käsittelyaine ei käyttäydy kuten sen pitäisi (en oikein osaa selittää tätä järkevästi, kun en ole pintakäsittelyn ammattilainen). Uuden käsittelykohteen vastaan tullessa olen yleensä ensi töikseni soittanut Osmolle ja kertonut mihin tähtään ja mitä olen itse ajatellut käyttäväni, ja sitten olen saanut Osmolta hyvät vinkit ja ohjeet. Top Oil on omalla listallani ihan ykkönen mm. keittiöiden puutasojen käsittelyssä (mm. kirkkaalla Top Oililla käsitellyistä vaneritasoista tulee todella upeat). Moni toki haluaa säilyttää puun vaaleuden (eli välttää kellastumista), joten silloin saattaisi auttaa ns. oman sävyn/sekoituksen tekeminen, mutta silloinkin suosittelisin kysymään valmistajalta vinkit sekoitukseen. Top Oilin Valkotammi on muuten hyvä sävy, ja sillä (riippuen käsittelykerroista) puun vaaleus säilyisi ehkä parhaiten, mutta myös ”vanerimaisuus”. Olen tehnyt joskus epäonnistuneita kokeiluja mm. Osmon Deco-vahalla kun halusin vaalean vaneripinnan ja siitä tuli tietenkin ”liian” valkoinen, ja sitä en myöskään onnistunut jälkikäteen erityisen hyvin korjaamaan (hionta ei kauheasti auttanut). Sen jälkeen olenkin tehnyt aina pieniin vaneripaloihin testaukset, niin olen paremmin nähnyt, miten ko. sävy ja tuote toimii vanerilla. Älä siis luovuta vanerin suhteen ja toivottavasti musta oli apua edes vähän. :)
DeleteTapion hylly on niin hieno!
ReplyDeleteNiin on! Haaveilin tänäänkin siitä, että vielä jonain päivänä minulla on keittiö, jonne voin ko. hyllyn asennella. :D
Delete